top of page
Werknemer die Asbest Board
beschrijving asbestinventarisatie: Onze diensten

ASBESTINVENTARISATIE

Wie verbouw werkzaamheden aan zijn pand uitvoert moet onderzoek doen naar de risico's van eventueel aanwezig asbest.

De juiste route is dat u zich eerst oriënteert op de  noodzaak voor een dergelijk onderzoek. Inventarisatiebureau's kunnen u (vaak kosteloos) helpen die eerste vraag te beantwoorden.

Als er een onderzoek nodig is ontvangt u eerst een offerte. In de offerte staat helder uitgelegd welke werkzaamheden er worden uitgevoerd.

Na opdracht komt een deskundig en gecertificeerd asbestonderzoeker (DIA) onderzoek doen naar de aanwezigheid van asbest. Bij het aantreffen van verdacht materiaal zal hij daarvan een monster nemen. Dat monster wordt later door een speciaal laboratorium (onafhankelijk van het inventarisatie-onderzoek) geanalyseerd.

Als er geen asbest is aangetroffen heeft u een waardevol document in handen op basis waarvan uw pand een hogere waarde heeft in tegenstelling tot panden die wél asbest bevatten of die niet zijn onderzocht.

Als het pand wél asbest bevat, dan moet dit mogelijk vóór aanvang van de verbouwing worden verwijderd. Met ons rapport kan de asbestverwijderaar nagaan waar het asbest is gelokaliseerd en welk type het betreft. Ook ziet hij wat de risicoklasse is om de tijdelijke voorzieningen te bepalen.

Wilt u een beroep op ons doen? STUUR ONS EEN BERICHT

bottom of page